Онлайн-семінар «The Bologna Process today_BHPS II»

26 червня начальник відділу міжнародних зв’язків Людмила РЕМІШЕВСЬКА взяла участь в онлайн-семінарі «The Bologna Process today_BHPS II».

До семінару були залучені представники університетів і наукових установ-учасників проєкту й експерти європейських університетів, які обговорили актуальні питання та виклики, пов’язані з актуальною імплементацією Болонського процесу. Болонський процес є ініціативою, спрямованою на гармонізацію вищої освіти в Європі з метою створення єдиного європейського простору вищої освіти.

У своїх виступах експерти підкреслили головні виклики, з якими стикаються університети під час впровадження Болонського процесу. Експерти зазначили потребу в додаткових фінансових ресурсах для підтримки студентської мобільності, розвитку міжнародних партнерств та підвищення якості освіти. Учасники семінару також обговорили проблеми, пов’язані з визнанням кредитів, мовними бар’єрами, культурною адаптацією студентів та інші аспекти, що впливають на міжнародну співпрацю та мобільність.

Участь у The Bologna Process today_BHPS II Online Seminar дає змогу обмінюватися досвідом, вивчати передові практики і знаходити спільні рішення з представниками інших університетів та міжнародних організацій. Цей діалог сприятиме подальшому розвитку міжнародних зв’язків Хмельницького національного університету та вдосконаленню міжнародного співробітництва і мобільності учасників освітнього процесу ХНУ.