Проректор Катерина Скиба взяла участь у семінарі Businet

17 квітня проректор з НПР Катерина Скиба взяла участь у віртуальному семінарі Businet «Virtual Spring Workshop on AI Ethics», який знаменує початок захопливої дискусії на тему етики використання Штучного Інтелекту.

Семінар провів запрошений спікер Пітер ван Бохемен , який очолює програму дослідження етики штучного інтелекту в Роттердамському університеті прикладних наук. Під час основної доповіді учасники мали можливість простежити наслідки розробки штучного інтелекту та його впровадження в наше життя, особлива увага була зосереджена на впливі на суспільство та вищу освіту.

Доповідь пана ван Бохемена пролила світло на те, що штучний інтелект — це не просто інструмент, а сила, яка змінює професійне середовище. Було досліджено майбутні сценарії розвитку штучного інтелекту, надано цінну інформацію про те, як ефективно боротися з впливом штучного інтелекту на суспільство.

Особливо жваво учасники заходу обговорювали проблему відповідності штучного інтелекту та людських цінностей, прав людини. Закцентувано важливість відповідального використання таких інструментів, як ChatGPT, наголошено на важливості етичних цінностей у розробці та впровадженні технологій штучного інтелекту, а також на необхідності надійних структур управління штучним інтелектом для захисту від потенційних упереджених результатів.

Участь проректора Катерини Скиби в цьому семінарі підкреслює прагнення нашого університету залишатися в центрі дискусій щодо етичного використання штучного інтелекту та його наслідків для вищої освіти. Ми з нетерпінням чекаємо на продовження обговорення цієї важливої теми та обов’язково запровадимо правила етичного використання штучного інтелекту у роботі університету.