Зустріч із представниками Global Campus of Human Rights

У четвер 8 лютого відбулася чергова зустріч із представниками Global Campus of Human Rights: керівником відділу розвитку потенціалу Адріано Ремідді та координаторкою програми «Global Campus Caucasus» Крістіне Ґеворґян. Хмельницький національний університет на зустрічі представляли: відділ міжнародних зв’язків в особі начальниці Людмили Ремішевської та фахівчині Анастасії Заржицької; кафедра міжнародної комунікації та політології в особі кандидатів політичних наук, завідувачки Ольги Заславської та старшого викладача Юрія Мудрика; а також кафедра HR-інжиніринг у бізнес-економіці в особі кандидатки економічних наук, доцентки Євгенії Шелест.

Global Campus of Human Rights — це унікальна мережа зі ста університетів по всьому світу. Місія кампусу полягає в просуванні освіти з прав людини та демократії через регіональну та глобальну співпрацю.

Під час зустрічі обговорили широкий спектр питань, пов’язаних зі співпрацею між Global Campus of Human Rights та Хмельницьким національним університетом, а також зі вступом Хмельницького національного університету до Global Campus Caucasus. Розглянули потенційні сфери співпраці: обмін досвідом у галузі права та політології, розроблення курсів, спільні проєкти. Також обговорили можливості організації гостьових лекцій для викладачів і літніх шкіл для студентів.

Партнерів цікавить тема штучного інтелекту та його впливу на демократичне врядування в часи невизначеності, включно з впливом на залучення громадянського суспільства, і тема впливу збройних конфліктів на екологічні права та зміну клімату, особливо з міждисциплінарної точки зору.

Окремо розглянули інфраструктурні питання, пов’язані з організацією лекцій і роботи в проєкті загалом.

Наступна зустріч запланована на кінець лютого та відбудеться очно в Кишиневі, Молдова. Досвідом вступу до мережі з нашими колегами поділиться Державний університет Молдови.

Ми з нетерпінням чекаємо можливості продовжити нашу співпрацю та розширити наші проєкти на благо наших студентів та викладачів!